ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ 3η ΠΤΕΡΥΓΑ

 

Περίπου πριν από ένα μήνα, αντιληφθήκαμε ότι η πτέρυγα των ηλεκτρολόγων είναι πλέον κλειστή μετά τις ώρες των μαθημάτων. Το ρολό, που το προηγούμενα διάστημα φύλαγε μόνο τα εργαστήρια και τα γραφεία των καθηγητών του ισογείου, πλέον φράζει την είσοδο στην 3η πτέρυγα. Μπλοκάρει δηλαδή την πρόσβαση στο καμαράκι, στον ραδιοφωνικό σταθμό 1431am, στις κινηματογραφικές ομάδες καθώς και στο καμαράκι των τοπογράφων μηχανικών σε ώρες που κατά την κοσμητεία δεν πρέπει να βρίσκονται φοιτητές εκεί. Η μετακίνησή του δεν αποσκοπεί ούτε στο να σώσει μία κατάσταση που έφερε η σπασμένη πόρτα από το καμαράκι (η οποία πια έχει επισκευαστεί), ούτε να λύσει το πρόβλημα των ναρκωτικών αλλά να μπλοκάρει την πρόσβαση σε όλους εμάς που δραστηριοποιούμαστε στην σχολή πέρα από την ακαδημαϊκή λειτουργία και τα ωράριά της.

Η τοποθέτηση του ρολού αποτελεί κομμάτι μιας συνολικής πολιτικής για το πανεπιστήμιο που επιδιώκει να καταστέλλει (ή έστω να περιορίζει) οτιδήποτε διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του. Μια ομαλή λειτουργία που μας δείχνει καθημερινά ότι πρέπει να λειτουργούμε ατομικά, εντατικοποιημένα και ανταγωνιστικά. Μια λειτουργία που συνοδεύεται με την συνεχή μετακύληση του κόστους φοίτησης στις πλάτες μας. Εν τέλει, μια λειτουργία που επιδιώκει την περαιτέρω σύνδεση και προσαρμογή του πανεπιστημίου στις ανάγκες της αγοράς. Προϋπόθεση αυτής της ομαλότητας είναι η απουσία αγώνων και συλλογικών διεκδικήσεων για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών.

 

Οι ανησυχίες της κοσμητείας για την ασφάλειά μας δεν μας συγκινούν. Η πρόληψη της εγκληματικότητας και η αντιμετώπισής της δεν έρχεται μέσα από τα κλειδώματα, τα ρολά και τους φύλακες. Πόσο μάλλον από την παρέμβαση των δυνάμεων καταστολής. Ασφάλεια νιώθουμε όταν οικειοποιούμαστε τον χώρο του πανεπιστημίου για να ικανοποιήσουμε και να επιβάλλουμε συλλογικά τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας. Όταν εκφραζόμαστε και κοινωνικοποιούμαστε με τους δικούς μας όρους έξω από τις λογικές του εμπορεύματος. Τελικά, όταν αντιμετωπίζουμε συλλογικά τα προβλήματά μας. Θα βρεθούμε, λοιπόν, στην γενική συνέλευση του συλλόγου ηλεκτρολόγων-μηχανολόγων για να μιλήσουμε και να αποφασίσουμε για το ζήτημα του ρολού και όσα ζητήματα μας απασχολούν.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΛ-ΜΗΧ ΤΡΙΤΗ 9/5 15:00 ΣΤΗΝ Α5

Συνέλευση κατάληψης κοσμητείας

Αφήστε μια απάντηση